13.8.10

[Bliksemsnel veranderde hij achtereenvolgens in een vleermuis, een uil en toen weer in een wilde kat. (uit: Philip Pullman Het noorderlicht. Prometheus, 2001. p 105.)]
van k.artman

6 opmerkingen:

K. Artman zei

“Maar u zou het heel nauwkeurig uit moeten rekenen – dat was het kompas –, en de bliksem betekende anbarisch, elektriciteit bedoel ik, u hebt meer elektriciteit nodig.” (uit: Philip Pullman, Het listige mes, Prometheus, p. 90)

K. Artman zei

“Daar leerden ze Roger kennen, en toen Jordan werd aangevallen door de steenbakkers die in de Kleibedden werkten moesten ze er als de bliksem vandoor.” (uit: Philip Pullman, De amberkleurige kijker, Prometheus, p. 234)

K. Artman zei

“Geen ander land dan Engeland had hem kunnen voortbrengen, al placht hij te zeggen dat het Rijk naar de bliksem ging.” (uit: Oscar Wilde, Het portret van Dorian Gray, Uitgeverij Het Spectrum, 1978, p. 34)

d.s. zei

Euh .. ik dacht ook vandaag weer aan u, (de bliksem van) Sándor Márai lezend, maar ik zie dat u overrompeld wordt, waardoor het misschien ongepast

peren zei

Ja, soms staan er heel wat bliksems te wachten en heb ik geen zin daar wat aan te doen. Hier en daar verspreid staan er op dit moment een stuk of tien.

Alles komt goed. Op termijn. Of anders toch het meeste.

d.s. zei

Ach, wat zou het ook. Een bliksem is niet alles in het leven.

Mooie dromen, Peren!