28.10.06

rotondehonden

Herfst; wat doen we met de avonden? Zelf orden ik foto's op de pc. Ik kom tot de ontdekking dat ik twee foto's heb waar zowel een zebra als een peer opstaan. Wie kan dat nog zeggen?

een peer en een zebra
Herfst; wat doen de Zweden? Zij grijpen naar hamer, spijkers, figuurzaag en maken honden. Ze doen het in schuurtjes en woonkamers, ze geven de beesten een naam, schilderen die op de buik van hout en plaatsen ze op een rotonde.
Het begon zo: In Linköping, Östergötland, werd in maart een betonnen rotondekunstwerk geplaatst, voorstellende een hond. Zoals dat wel eens gaat, hakten vandalen het hoofd van de hond. Linköping in de rouw. Maar niet te lang want prompt ontwaakten de mytische krachten van de Zweedse huisvlijt. Iemand knutselde een hond bij elkaar en plaatste die als vervanger op de rotonde. Andere iemanden, andere honden, andere rotondes volgden. De honden verspreiden zich sinds de herfst naar buurgemeenten en provinciestadjes. Ondertussen zitten ze ook in Stockholm. Een nieuwe volkskunst is geboren (en illegaal verklaard ook). Ik volg het met veel plezier, op avonden als deze. We hoeven niets te missen.

Geen opmerkingen: