30.7.07

tro inte på SvD när det handlar om cykling

Just det; tro inte på Svd. Läs vad Niklas Instedt skriver om årets Tour de France. Jag citerar:

Aldrig tidigare i loppets historia det varit så tjat i täten av den sammanlagda tävlingen. (källa)
Nej, läs då hellre DN, som förskade lite (eller frågade vilken belgare som helst):
Contadors segermarginal, 23 sekunder, är den näst minsta i tour-historien. Bara Greg LeMonds seger 1989 har varit mindre. Det var då amerikanen slog Laurent Fignon med 58 sekunder på sista etappen och vann med åtta sekunders marginal till fransmannen. (källa)
Och vidare i SvD:
I slutskedet försökte Evans med hjälp av sina stallkamrater i Predictor Lotto att försöka utmana Contador i en sista attack. (källa)
Jag vet inte vilken tävling Niklas Instedt har tittat på, men Touren var det väl inte. Det som verkligen hände kan vi läsa i DN.
Utmanaren Cadel Evans hade som väntat ingen chans och försökte inte ens rycka ifrån. (källa)
Och sedan:
Bland förtippade klassåkare som inte motsvarat förväntningarna hittar man bland andra tysken Andres (sic) Klöden och fransmannen Christophe Moreau. (källa)
Klöden var femman när hela Astana skickades hem efter Vinokourov hade befunnits dopad. Bara tio sekunder efter Leipheimer, trean i Paris, kom han. Mycket dåligt är det väl inte.

Men Contador vann, det stämmer. Grattis. Och tro inte på SvD. Tro på DN, Sporza, eller min flickvän när det gäller cykelnyheter.

update:
"Publicerat 28 juli 2007 21:03" står det överst på artikeln "Contador vann Tour de France". Det förklarar en hel del. Loppet avslutades, och Contador vann, 29 juli, circa 18:00. Här blir det klart att SvD inte eftersträvar rätt information och inte är interesserad av trovärdighet heller.

Geen opmerkingen: